Kennismaken

Welkom op de Sint Bernardusschool!

Kennismaken

U bent van harte welkom bij ons op school. Om de sfeer te proeven, de school van binnen te bekijken en al uw vragen te stellen. Wij leiden u graag rond en vertellen u over ons onderwijs. Uw kind is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Afspraak maken?
U kunt ons bellen op 0529-452781 of stuur een e-mail: directie.bernardusommen@catent.nl

Hieronder leest u meer informatie over onze open peuterochtenden en over het aanmelden van uw kind(eren).

Twee keer per jaar hebben we een peuterochtend. Samen met uw peuter van 2 of 3 jaar kunt u (vrijblijvend) een kijkje nemen in de kleutergroep. Uw kind kan lekker spelen terwijl u sfeer kunt proeven tijdens de rondleiding die door leerlingen van onze school verzorgd wordt. Ook kunt u in gesprek met leerkrachten en directie. 

Open peuterochtenden in het schooljaar 2023/2024:
1 november 2023 – 09.00/11.00 uur
12 april 2024 – 09.00/11.00 uur 


Vanaf het moment dat uw kind vier jaar wordt, mag het onze school bezoeken. Als u belangstelling heeft voor onze school, kunt u een gesprek inplannen met de directeur. 

Tijdens deze ontmoeting krijgt u informatie over de school, we laten u de school zien en we wisselen informatie uit over uw kind. De school krijgt via deze kennismaking zicht op de onderwijsbehoeften van uw zoon of dochter. Wilt u na de informatie daadwerkelijk uw kind aanmelden dan krijgt u een aanmeldformulier mee om uw kind schriftelijk aan te melden.  

Uiteindelijk beslist de directeur of inschrijving daadwerkelijk plaats kan vinden. Bij deze beslissing speelt het een rol of de school aan de onderwijsbehoeften van uw kind kan voldoen. 

Wanneer dit niet het geval is, zal de directeur met u meekijken naar een school die wel kan voldoen aan de onderwijsbehoeften wat uw kind. Wordt uw kind op onze school ingeschreven, dan voert de directeur de gegevens van uw kind in de schooladministratie in.  Ruim voor de vierde verjaardag van uw kind maakt de leerkracht van groep 1 een afspraak met u over de wen-morgens. 

Heeft u aanvullende vragen of wilt u een afspraak maken voor een rondleiding?
Neem dan contact op met Truus Biemond.
Telefoonnummer: 0529 452781
Mailadres: directie.bernardusommen@catent.nl