Nieuws

Nieuws

Nieuws

Alternatieve kennismaking, welkom op de Sint Bernardusschool!

Nieuwe leerlingenraad

Even voorstellen: onze nieuwe leerlingenraad.

Op Prinsjesdag was de verkiezing voor de nieuwe leerlingenraad. Twee weken lang hebben de kandidaten uit groep 5 t/m 8 campagne gevoerd. Veel goede ideeën over wat er volgens de leerlingen op school goed gaat, beter of anders kan, werden aangedragen. Nadat alle kinderen uit groep 5 t/m 8 hun stem hadden uitgebracht, werden de stemmen geteld. De volgende kinderen zijn door hun klasgenoten gekozen: Tom en Arantza uit groep 5, Puck en Nulan uit groep 6, Skye en Lianne uit groep 7, Isis en Sanne uit groep 8.

De leerlingenraad zal 5 à 6 keer per jaar onder schooltijd vergaderen. De eerste vergadering heeft inmiddels plaatsgevonden en de leerlingen hebben er allemaal ontzettend veel zin in.

We hopen met elkaar weer mooie dingen te organiseren voor onze school!


Terugblik peuterochtend

Vorige week woensdag hadden wij de Peuter meespeelochtend op onze school. Via deze weg wil ik u bedanken voor alle zelfgemaakte posters die in de buurt voor de ramen hingen. Het was een goed bezochte ochtend vol met enthousiaste ouders in school en een peuters in de kleuterklas. In de klas waren naast de vaste leerkracht op woensdag juf Rieky ook juf Linda en juf Jessica aanwezig, ze hebben er samen een fijne meespeelochtend van gemaakt. Voor de ouders van de nieuwe peuters die op bezoek waren stond er koffie en thee klaar en was er de mogelijkheid om met Charlotte, Ciska en Esther van Dorland kennis te maken en in gesprek te gaan. Daarnaast hebben 8 enthousiaste leerlingen uit groep 8 (Giel, Tijn, Sander, Luna, Eden, Sanne, Cato en Pascal) de individuele rondleidingen aan nieuwe ouders door de hele school verzorgd. Aan het eind van de dag hebben we aan 16 peuters een tasje met o.a. een klein kleurrijk presentje mee kunnen geven, mede mogelijk gemaakt door onze collega’s van het Vechtdal College. We kijken terug op een geslaagde ochtend!

Op de foto staan onze kanjers die de rondleidingen hebben verzorgd!

Terugblik Peuterochtend 3 november 2021

Schoenendoosactie

Beste ouders en verzorgers,

Wij willen jullie en de kinderen bedanken voor het grote aantal ingeleverde schoenendozen. De afgelopen weken zijn de kinderen op school en thuis bezig geweest met de schoenendoos actie. Op school zijn de schoenendozen versierd en thuis zijn de dozen gevuld. Wij merkten dat de betrokkenheid van de kinderen groot was en dat ze heel bewust nadachten over wat ze in de dozen wilden doen. Er kwamen steeds meer gevulde schoenendozen terug naar school. Het podium raakte steeds voller en uiteindelijk was zelfs het hele podium gevuld met kleurrijke schoenendozen.

Uiteindelijk zijn er deze week 137 gevulde schoenendozen weggebracht naar het sorteercentrum. Vanuit hier gaan ze naar de kinderen in landen waar ze deze spullen goed kunnen gebruiken. Dank!

‘Vul een schoenendoos, geef een schat’

Team Sint Bernardusschool

Schoenendoos actie een groot succes!

Schoolfruit

EU-schoolfruit

Wij starten ook dit schooljaar weer met het project EU-schoolfruit. Wij zijn erg blij dat we dit schooljaar weer zijn ingeloot! Het doel van het project is om de kinderen kennis te laten maken met allerlei soorten fruit en groente. We stimuleren de kinderen in ieder geval te laten proeven, mocht uw kind een bepaald stuk fruit echt niet lust, dan mag uw kind zelf fruit meenemen. Juf Ellen informeert u welk stuk fruit of groente uw kind de betreffende week krijgt. Dit project zal starten op 15 november 2021 en eindigen op 22 april 2022. Met het EU-schoolfruitprogramma maakt onze school een goede start om de kinderen gezonde eetgewoonten aan te leren, wat past bij het thema De Gezonde School!

Meer lezen als ouder? Bekijk dan de volgende website: Informatie ouders EU schoolfruit