Nieuws

Nieuws

Nieuws

Alternatieve kennismaking, welkom op de Sint Bernardusschool!

Nieuwe leerlingenraad

Even voorstellen: onze nieuwe leerlingenraad.

Op Prinsjesdag was de verkiezing voor de nieuwe leerlingenraad. Twee weken lang hebben de kandidaten uit groep 5 t/m 8 campagne gevoerd. Veel goede ideeën over wat er volgens de leerlingen op school goed gaat, beter of anders kan, werden aangedragen. Nadat alle kinderen uit groep 5 t/m 8 hun stem hadden uitgebracht, werden de stemmen geteld. De volgende kinderen zijn door hun klasgenoten gekozen: Tom en Arantza uit groep 5, Puck en Nulan uit groep 6, Skye en Lianne uit groep 7, Isis en Sanne uit groep 8.

De leerlingenraad zal 5 à 6 keer per jaar onder schooltijd vergaderen. De eerste vergadering heeft inmiddels plaatsgevonden en de leerlingen hebben er allemaal ontzettend veel zin in.

We hopen met elkaar weer mooie dingen te organiseren voor onze school!


Terugblik peuterochtend

Woensdag 30 maart hadden wij de Peuter meespeelochtend op onze school. Via deze weg wil ik u bedanken voor alle zelfgemaakte posters die in de buurt voor de ramen hingen. Het was een goed bezochte ochtend vol met enthousiaste ouders in school en een peuters in de kleuterklas. In de klas waren naast de vaste leerkracht op woensdag juf Rieky en juf Jessica aanwezig, ze hebben er samen een fijne meespeelochtend van gemaakt. Voor de ouders van de nieuwe peuters die op bezoek waren stond er koffie en thee klaar en was er de mogelijkheid om met Charlotte, Ciska en Esther van Dorland kennis te maken en in gesprek te gaan. Daarnaast hebben 8 enthousiaste leerlingen uit groep 8 de individuele rondleidingen aan nieuwe ouders door de hele school verzorgd. Aan het eind van de dag hebben we aan 9 peuters een tasje met o.a. een klein kleurrijk presentje mee kunnen geven, mede mogelijk gemaakt door onze collega’s van het Vechtdal College. We kijken terug op een geslaagde ochtend!

Terugblik Peuterochtend 30 maart 2022

De benarde situatie in Oekraïne komt bij ons iedere dag keihard binnen. We merken dat het de kinderen op school ook erg bezighoudt. Daarom willen we heel graag samen iets doen voor Oekraïne. We hebben het volgende bedacht:

Van vrijdag 11 maart t/m donderdag 17 maart voeren we met de hele school actie:

– – – Een warm hart voor Oekraïne! – – –

Eem warm hart voor Oekraïne!

U bent van harte uitgenodigd!

Thema: Geluk

Datum: 9 mei 2022

Tijd: 19.30-21.00 uur

Locatie: Het Wij-land

Voor wie: Alle ouders en de Sint Bernadusschool

Graag inschrijven via Parro

“En ze leefde nog lang en gelukkig”

Ouderavond GELUK op 9 mei

Wethouder Ko Scheele heeft vanochtend een bezoek gebracht aan onze school. Hij is vele jaren betrokken geweest bij de ontwikkeling van het huidige schoolbuurtplein en daarbij is hij altijd een prettige gesprekspartner geweest voor ons als school. Daarnaast neemt hij eind van de week afscheid binnen de gemeente. Een mooi moment dus om het schoolbuurtplein in aanbouw alvast in klein comité te laten openen door hem.

Zo heeft hij vanochtend het freerun-parcour officieel geopend, hierbij waren groep 3, 6 en 8 aanwezig. De kinderen hebben luidkeels afgeteld, waarna de wethouder samen met leerling uit groep 5 uit de leerlingenraad het rode lint heeft doorgeknipt. Vervolgens begon de sportieve strijd: dhr. Scheele deed fanatiek mee met een tikspel met de leerlingen van groep 6 en 8 op het freerun-parcour. Een prachtig gezicht!

Na deze inspanning heeft de leerlingenraad koffie en ranja met de wethouder gedronken waarbij zij de school hebben gepresenteerd én de wethouder het hemd van het lijf hebben gevraagd. Als afsluiting hebben groep 8-leerlingen Cato en Sanne op professionele wijze een rondleiding door de school verzorgd.

Alle kinderen op school hebben een kaart & zonnebloemzaadjes als presentje mee naar huis gekregen. Ook is dit bezorgd bij buurtbewoners rondom school. 

Het was een mooie ochtend waarbij in ieder geval ik zelf enorm genoten heb van het enthousiasme van onze kinderen. Het was een mooie zonnige dag!

Ons nieuwe schoolbuurtplein